fbpx

Wat is een educatieve
masteropleiding?

wat is een educatieve master sfeerbeeld blauw jongens meisje

Brede carrièremogelijkheden

De educatieve master is een volwaardige masteropleiding waarmee je nadien een carrière kan uitbouwen in het onderwijs of in de educatieve sector.

Zo kan je leraar worden in de hogere graden van het secundair onderwijs of aan de slag gaan in het hoger- en volwassenenonderwijs. Je wordt ook voorbereid op andere educatieve opdrachten, zoals bijvoorbeeld het vormgeven van het educatief aanbod in musea of van een professionaliseringsaanbod in een bedrijf. Uiteraard kan je nog steeds kiezen voor een job in jouw vakgebied. Kortom, je studeert af als een breed inzetbare professional die vele richtingen uit kan op de arbeidsmarkt!

wat is een educatieve master sfeerbeeld geel jongen meisjes

Brede vakkennis én klaar om les te geven

In deze academische masteropleiding verdiep en verbreed je jouw kennis van een vakgebied én word je klaargestoomd om les te geven.

Voortbouwend op de academische bachelor verdiep je je verder in je vakgebied én verwerf je deskundigheid in leraarschap op masterniveau. Deze expertise neem je mee in je eerste stappen als leraar tijdens de stages, voornamelijk in de hogere graden van het secundair onderwijs.

wat is een educatieve master sfeerbeeld blauw jongens meisjes

Start in je bachelor, na je bachelor of master

Kies voor een educatieve master, ongeacht je huidige traject

De educatieve master leidt via verschillende trajecten naar het masterdiploma van leraar.

Proef in je bachelor: ga voor een keuzepakket onderwijs van 15 studiepunten in je bacheloropleiding. Op deze manier verken je het leraarschap en kan je een bewuste keuze maken voor het lerarenberoep.

Start na je academische bachelor: volg de educatieve master in je vakgebied van 90 of 120 studiepunten.

Kies na je master: expert in je vakgebied ben je al. Volg de verkorte educatieve master van 60 studiepunten en verwerf zo een tweede masterdiploma.